Nagykópé Bábszínház

Küldetésünk

Mindannyian Nagykópék vagyunk. Bábszínházunkban a gyerekek miközben együtt kacagnak, énekelnek, szurkolnak és segítenek Nagykópénak szembenézni kicsiben az élet nagy kérdéseivel, együtt találnak rá a valódi értékekre.

Rólunk mondták

"A 3 éves kis unokánk azóta is fújja kívülről az egyik fülbemászó dalbetétet! Nagyon színvonalas, interaktív, tanulságos történetek. Köszönjük szépen."

Dr. Szemerédy Szilárd nyugdíjas jogász és
felesége, Dr. Kontsek Izabella nyugdíjas gyermekgyógyász

"A lisztérzékeny gyermekek debreceni és Hajdú-Bihar megyei csoportja 2016 dec. 16-án Mikulás-ünnepséget szervezett immáron 16 éves hagyományt követve. A Kenézy Kórház RI konferencia termében vendéglátással, ajándékozással és műsorral mintegy 120 résztvevőnek szereztünk emlékezetes délutánt. Maradandó élmény volt a Nagykópé Bábszinház műsora. Csaknem egyórás, szinvonalas műsorával, a lisztérzékeny gyermekek számára "aktualizált" fontos kenyérsütésről (gluténmentes lisztből) szóló tanulságos bábjátékával, a barátságos figuráival, s nem utólsósorban az előadók teljes szívvel való, odaadó játékával járultak hozzá a Mikulás-ünnepség sikeréhez. Öröm volt látni a hallgatóság csillogó szemeit, hallani a visszafogott "csendet" és a kitörő tapsot. Ézért érdemes dolgoznunk. Köszönjük a fellépést, és sok sikert a jövőben!"

Dr. Szathmári Erzsébet gastroenterológus főorvos

„Kevés olyan összetett művészeti forma létezik, mint a bábozás. Belebújni egy bábu bőrébe egyszerre színészi és ügyességi feladat, és nem véletlen, hogy ezt a különleges teljesítményt a legjobb, legértőbb közönség értékeli a leginkább: a gyerekek. Ők azonnal képesek belehelyezkedni a bábok által kínált valóságba, és ott olyan élményekkel lesznek gazdagabbak, amelyek a felnőtteknek csak ritkán jutnak osztályrészül.
Saját tapasztalatból viszont azt is tudom, hogy a Nagykópé Bábszínház „Becsület virága” című előadása nevelő és tanító hatású, a fentieken túl egy igen-igen ritka képességgel is rendelkezik: képesek a legreménytelenebb felnőttből is gyereket varázsolni.”

Jeneiné Dr. Egri Izabella polgármester

Magam és két kamasz fiú gyermekem nevében szeretném kifejezni hálámat és elismerésemet! Mind erkölcsi, mind művészeti "falatokkal" megtöltve kis "batyunkat" tértünk haza aznap délután. Köszönjük a színvonalas előadást! Szenzációs ahogy szívüket, lelküket beleadva mosolyt varázsoltak mind a felnőttek, mind a gyerekek arcára! Kívánok jó egészséget és sok boldog együtt töltött percet a közönséggel! Köszönjük, hogy megszépítettétek a napunkat!

Broschekné Gál Beáta, óvónő

"Ezúton szeretném megköszönni A megérdemelt fizetség című kiváló produkciótokat, melyet 3 gyermekemmel és férjemmel együtt láthattam nemrég. Nagyon tetszett, ahogyan előadásotokkal minden korosztályt megszólítottatok. Az idősebbek nosztalgiázhattak, a gyermekek az erkölcsi tanulságon túl azt is megtanulhatták, miként zajlott régen az aratás, és hogyan készül a kenyér. A vidám, kedves dalokat tiszta csengő hangon szólaltattátok meg; a bábok nagyon kifejezőek, a díszlet igényesen kidolgozott. Külön köszönet az ötletes, tartalmas foglalkoztató füzetért, kedves emlék a gyerekeknek. Gratulálok a színvonalas munkátokhoz, és kívánom, hogy nagyon sokaknak megmutathassátok azt a csodálatos szellemi-erkölcsi értéket, amelyet képviseltek."

Hajdó Mariann pszichológus

"...a szülők és a közönség fiataljai is nagy élvezettel nézték a színvonalas műsort, mely sokszor csalt mosolyt az arcokra. Köszönjük."

Szilágyi Sándor
család- és gyermekvédelem szakos pedagógus, újságíró, Miskolc

"'A megérdemelt fizetség' különösen nagy hatást gyakorolt rám, mivel a történet komoly mondanivalóját olyan könnyed humorral, színvonalas előadásmóddal és igényesen összeállított díszlettel fűszerezték, melyet szívet melengető volt látni. Ebben a történetben minden életre kelt, mozgott, énekelt, és gondolatokat közvetített a nézőközönség felé. Egy ilyen nagy szeretettel és gondossággal összeállított bábszínházi előadást nemcsak a gyerekeknek öröm átélni, hanem a felnőtt korosztálynak is."

Vágnerné Pásztor Zsuzsa
tanító, tanfelügyeleti és pedagógusminősitési szakértő

"Nagyon tetszett az előadás. A történet érthető, kedves, mindenki számára tanulságos volt. A fülbemászó dallamokat, a gyerekek a szereplőkkel együtt megtanulhatták és énekelhették,így ők is részesei válhattak a mesének. A díszletek nagyon ötletesek, a rendezés igényes. A gyerekek számára nagy élményt jelentett., hogy az előadás után találkozhattak a bábozókkal és a bábokkal. Szülők, gyerekek és persze nagyik feltétlenül nézzék meg együtt ezt a nagyszerű, tanulságos történetet!"

Zombor Eszter, törtenelem -ènek szakos tanár, Miskolc